Tecken på att stressen tagit över
Många människor lider av hjärnstress utan att veta om det. Andra är på väg ”in i väggen”. Tydliga tecken är att du blir överkänslig för ljud. Även svaga ljud upplevs som starka och stressande. Du har svårt att fokusera och lyssna i möten med andra människor. Förmågan att strukturera och prioritera försämras radikalt. Du känner dig jagad och otillräcklig. Du sover sämre och känner dig aldrig riktigt utvilad och aldrig riktigt närvarande. Viktigt att bromsa på rätt sätt När allt tyder på att din stressnivå är för hög räcker det oftast inte med att vila, ta en ”time-out” eller sänka tempot på jobbet.

Sätt stopp för den inre stressen
Det viktigaste av allt är att få bukt med den inte stressen, innan du åtgärdar yttre stressfaktorer. Idag finns det ytterst få metoder som verkligen hjälper. Ljudterapi har dock visat sig ha mycket goda effekter på just inre stress.

Ljudterapi har bevisat god effekt
Brain Balance är en audio-psyko-fonologisk metod, som innebär att du lyssnar på klassisk musik som har signalbehandlats i en mycket avancerad ljudanläggning. Musiken anpassas efter hur du mår och vilken stressnivå du har. Via hörselorganen tränas din hjärna att mer korrekt uppfatta, sortera och prioritera ljud och andra sinnesintryck. Ljudterapin får dig att varva ner och återställa den inre balansen. Metoden har dokumenterat god effekt.

Fortsatt reparation under natten
Genom forskning vet vi att kropp och hjärna genomgår ett viktigt reparationsarbete under natten. Dålig sömn leder till sämre immunförsvar och minskad förmåga att hantera stress och jobbiga vardagssituationer. Ljudterapin gör att du får den vila du så väl behöver. Du både somnar snabbare och sover djupare och bättre. Det gör i sin tur att du återhämtar dig mentalt, håller dig frisk och återställer balansen i hela kroppen.

Individuellt program förstärker effekten
Vi lägger upp ett personligt program för varje individ, där även samtal och coachning kan ingå. Därefter mäter och följer vi löpande hur din inre balans återställs, hur sömnkvaliteten förändras och koncentrationsförmågan ökar. Målet med programmet är att du återigen ska känna full arbets- och livsglädje.

Börja med en personlig utvärdering
Innan du går in i programmet gör vi en utvärdering och behovsanalys. Med hjälp av olika frågeformulär och mätinstrument får vi fram en första kartläggning och bedömning av om ljudterapi skulle vara en effektiv metod även för dig. Utvärderingen tar mellan 1 och 2 timmar och kostar 700 kr för privatpersoner och 975 kr + moms för företag.

Intresseanmälan

Kontakt: Brain Balance, Skogsviksvägen 2, 182 56 Danderyd
08-755 12 18, 0708-65 99 28, info@brainbalance.seLäs mer - Klienter berättar:
en projektledare
en reklamare
en personalchef
en annan projektledare
en affärsområdeschef