Mår du som de flesta andra som väntar barn?
Att känna ökad oro och stresskänslighet under graviditeten är fullt naturligt. Tröttheten är påtaglig, liksom bristen på ork och energi. Känns det igen?

Med vår lyssningsträning får du ett djupt inre lugn och ökad energinivå. Du sjunker ner i en bekväm fåtölj och lyssnar på utvald och specialbearbetad klassisk musik, bland annat Mozart.

Du kommer att känna hur din trötthet och inre stress avtar. Din kropp och hjärna får mer energi och därmed ökar dina förutsättningar att uppleva graviditeten på ett positivt sätt.

Bättre effekt än traditionell avslappning
I forskningsprojekt har vår lyssningsträning jämförts med traditionell avslappningsträning.

Resultaten visar tydligt att de kvinnor som gjort lyssningsträningen har känt sig lugnare och gladare under graviditeten. Även förlossningsarbetet har varit lättare och tagit kortare tid.

Stimulerande även för barnets utveckling
Vi vet i dag att fostret hör redan i femte månaden. Vi vet också att utvecklingen av viktiga funktioner i hjärnan stimuleras av ljud, din röst samt övriga ljud inom dig, och i din omgivning.

I ett forskningsprojekt lät man två grupper nyfödda barn delta i babysim. I den grupp vars mödrar deltagit i lyssningsträning påvisade barnen en tidigare motorisk utveckling. De var även gladare, mer kommunikativa och mindre ängsliga än barnen i kontrollgruppen.

Ett tydligt exempel är att de tidigare lämnade sina föräldrar utan oro för att delta i övningar tillsammans med siminstruktören.

Njut av situationen, tillsammans
När du deltar i lyssningsträningen är du och ditt barn i samma akustiskt lugna och aktivt stimulerande ljudmiljö. Förutsättningarna för er att känna en nära kontakt är mycket goda.

Samtidigt ger du dig själv tid att njuta av allt som händer inne i din kropp. Du ökar din stresstålighet och får den sköna djupa vila du så väl behöver. Genom att ge ditt barn en god ljudmiljö redan från femte månaden påverkar du också ditt barnets utveckling under sina första levnadsår.

Varmt välkommen att provlyssna i 60 minuter.

Ring och beställ tid eller ställ dina frågor genom att e-posta till adressen nedan.

Kontakt: Brain Balance, Skogsviksvägen 2, 182 56 Danderyd
08-755 12 18, 0708-65 99 28, info@brainbalance.se